fredag den 8. marts 2013

Super woman - et spark i R....

Det er jo ingen hemmelighed at Mette har 3 unger! Det er heller ingen hemmelighed at hun har et krævende job - har alt for meget om ørene og i det hele taget nogen dage burde sige nej tak til bare en enkelt ting eller to!.

Det, der der i mod for mange er en hemmelighed er at hun p.t. lever med en RIGTIG træls (ja det siger man i Århus) hovedpine, lider af nyrestens anfald og p.t. er på venteliste til forundersøgelse for at få fjernet den sten der har dannet sig i hendes blære og giver nærmest kroniske blærebetændelser. (og dermed kroniske behandlinger i form af penicillin) - eller at Mette mange gange føler sig fuldstændig utilstrækkelig som mor - som kæreste, som veninde... ! At Mette også nogen gange må bukke under for en dum dag på job - eller træthed. At livet som alene mor til tider er langt hårdere end man i sin vildeste fantasi kan forestille sig - og at Mette mange gange har ligget søvnløs med bekymringer af alverdens slags. At Mette også synder 15000 kalorier i bland selv slik - og junk food og lyserrød drinks ind i mellem.


For mange virker Mette som lidt af en superkvinde - der har styr på det der med job, børn, kreativitet, træning, sundhed, madlavning, blogskrivning osv. osv.  - og det har hun også - for det meste
- men superkvinde, med betydning "Jeg kan det hele" er hun IKKE! Der er dage hvor hun må bukke under og gå tidlig i seng - der er dage hvor børn, bleskift og vasketøj bare hænger hende langt ud af halsen - samme dage hvor hun bider af ungerne, glemmer at trække vejret helt ned i maven - og dage hvor det hele bare er hårdt.


Det at være alene - og blive alene - med 3 små børn er hårdt i sig selv. Ikke nok med at hun skulle takle det at blive skilt, så var der lige tre små børns meget store følelser der skulle takles. Det var i forbindelse med hendes skilsmisse der blev gjort op med de ekstra kilo der var røget på efter 3 graviditeter - det var i forbindelse med denne (uden at skulle lyde alt for hellig) der skete en selv realisering - ikke kun mentalt, men i den grad også fysisk. Hun havde brug for at gøre noget fysisk godt for kroppen - føle sig veltilpas i denne igen.

I får lige et billede fra den sommer (2011) hvor selv realiseringen gik i gang og skilsmissen blev en realitet.  


Bestemt mere sul på både mormor armene og i kinderne. Bestemt mindre sundhed, mere træthed, mere dovenskab, og mere - "pyt med det, jeg er alligevel ikke som jeg gerne vil være fysisk"

Hvad skulle der til for at komme i gang efter 3 graviditeter, en skilsmisse og 7 DOVNE år? 

Et kig i spejlet! Et kig ud i fremtiden! og et kæmpe stort brændende ønske om at kunne rejse sig stærkere end nogen sinde før!

Det skete en dag, hvor Mette kiggede sig selv i spejlet og tænkte - "Hvis bare denne her kjole sad som jeg gerne ville, ville den bare være så meget pænere" - det er faktisk ikke løgn! I det sekund gik det op for hende, at hvis den kjole skulle sidde anderledes, var der kun en der kunne gøre noget ved det - nemlig hende selv!
Et kig ud i fremtiden - alene mor med 3 børn, 30 år og måske ikke det største Catch for en mand (j.f. bagagen) - igen, var der kun en der kunne få hende til at virke mere attraktiv (både fysisk og mentalt) nemlig hende selv.
Et ønske om at rejse sig stærkere end nogen sinde - for ingen skulle fortælle Mette at ovenstående (det med en mand) skulle være en udfordring, og ingen skulle kigge på hende og tænke "stakkel" - alene med 3 børn, evig træt, uoplagt, og med en krop der bare går til .... NIX!

Det var selv samme dag Mette meldte sig ind i Fitnessworld! (og mødte Mickey noget tid efter - men det er en helt anden historie!!! - og Mickeys Historie og hvorfor vi ikke træner i Fitnessworld mere kan I læse lige HER!)

Det er ikke nemt at starte efter så lang en "Pause" - 3 x tyk mave og en skilsmisse - men der er heller ikke nogen der har sagt at det skal være nemt! Med målet for øjet - og lysten til at nå det, kommer viljen og vejen - og inden man får set sig om er træning og sundhed blevet en rutine i ens hverdag.


Mette siger selv at det er lige så vigtigt for hende at tænke sund mad og træning ind i hverdagen, på lige fod med huslige pligter, job, praktiske gøremål osv. - for det er en vigtig del af hverdagen. Træning er for mange noget de skal slæbe sig hen til - og ofte springer over! Men hva nu hvis træning er en "nødvendighed" og en daglig rutine lige som så mange andre ting?! Både Mette og Mickey siger selv at jo bedre form man er i  - jo mere man kan se resultater, jo sjovere (og nemmere) bliver det at sparke sig selv afsted! Så drop undskyldningerne (for vejen til helvede ER brolagt med dårlige undskyldninger!!) og kom i gang - alle skal starte et sted ... !

Er Mette en maskine? (det er hun faktisk blevet kaldt!!)
Det der med at blive stemplet med forskellige labels er noget Mette er stor modstander af. Der er ikke nogen der skal fortælle hende hvad der er rigtig eller forkert, hvad der er normen, hvordan man bør gøre eller at det hun gør ikke er det "rigtige". Uden at skulle lyde overlegen, for det er ikke sådan ment, er hun ret god til at lytte til sig selv og gøre tingene som hun har lyst til. Det er altid en balancegang at være sådan et menneske. Det at følge sin egen vej - kan for nogen godt virke selvglad eller selvoptaget til tider - men i virkeligheden bunder det nok i virkeligheden i det stik modsatte. Mette er i virkeligheden ydmyg - tager gerne ved lære, og fungere mest af alt som en maskine hvis hun har sat sig noget for - så når hun det mål, før eller siden. Maskinen skal smøres undervejs - og kan også godt have brug for reparation, nyt batteri eller lidt kærlig omsorg - men pyt, bare målet helligere midlet! 

Det at komme i gang igen har givet anledning til mange tanker - følelser - ømhed - træthed - kærlighed - bedre form - strammere krop og ikke mindst langt mere selvtilfredshed og selvtillid. Mette siger selv at det at komme i gang - tilbage i sommeren 2011 var første skridt 
- det at komme i seriøs form, genforme kroppen, leve sundt og igen blive over-skuds-mor, (og menneske i det hele taget) er næste skridt!

Det mest vidunderlige ved denne ændret livstil - lysten til at træne og komme i form, er at det er så givende hver eneste dag. Det næst mest vidunderlige er at Mette & Mickey kan gøre det i fællesskab ... 

Tak fordi du følger vores vej til et sundere liv og en slankere krop!
4 kommentarer:

 1. Supergodt indlæg. Jeg er meget inspireret af jeres projekt. Jeg er i gsng md det samme (har dog en smule lang til målet, sammenlignet med dig, Mette :D)

  Glæder mig til hver gang der er nyt i bloggen. ændrede faktisk lidt på min styrketræning for ryggen sidst.

  SvarSlet
 2. Helt sikkert et super godt indlæg, som også viser, at du Mette ikke er et supermenneske, som vi andre alligevel ikke kan hamle op med... Men at vi med de rette prioriteter (og det er vel det det hele handler om - prioritering) kan få trænet 3-4 gange om ugen og spist en masse sund og nærende kost.

  SvarSlet
 3. Tak for de søde kommentarer :O) vi er så glade for at i læser med <3

  SvarSlet
 4. Hej søde Mette, you are my hero! :-) Jeg syntes du klarer det fantastisk, og du inspirerer! :-)

  SvarSlet