Så kom jeg
også i julegodtehumør og eftersom jeg har lovet et par af mine kunder en
opskrift på fedtfattige pebernødder, så har jeg været i gemmerne og fundet
denne;
INGREDIENSER;
250 g.
Hvedemel. (Her vil vi naturligvis benytte en grovere type mel i stedet)
½ tsk. Kanel
½ tsk. Peber
½ tsk. Stødt ingefær
½ tsk. Stødt nelliker
½ tsk. Hjortetakssalt
1 dl. Olie (Her vil vi naturligvis benytte fedtfattig becel i stedet)
200 g. Sukker (Her vil vi jo naturligvis benytte Sukrin i stedet)
1 æg
2 spsk minimælk
½ tsk. Kanel
½ tsk. Peber
½ tsk. Stødt ingefær
½ tsk. Stødt nelliker
½ tsk. Hjortetakssalt
1 dl. Olie (Her vil vi naturligvis benytte fedtfattig becel i stedet)
200 g. Sukker (Her vil vi jo naturligvis benytte Sukrin i stedet)
1 æg
2 spsk minimælk
FREMGANGSMÅDE
Man starter
med at blande alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Dernæst tilsætter
man olie, æg og mælk, hvorefter dejen røres godt sammen. Hvis man har svært ved
at få den til at hænge sammen, kan man altid tilsætte lidt ekstra mælk – bare
vær opmærksom på, at det hurtigt kan blive for klistret. Når det er gjort deles
dejen i 8 lige store portioner, ruller dem hver især til en lang pølse, som
deles i ca. 25. Pebernødderne trilles til en kugle, lægges på bagepladen og
trykkes lettere flade. Bag dem nu i en forvarmet ovn ved 180 grader i 8-10
minutter og violá…!
Uden
ændringer indeholder pebernødderne 10 kcal/stk. Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar