Danmark er og bliver en nation bygget på ældgamle
traditioner – og sommerens obligatoriske ”vi griller alt vores mad” er bestemt
ingen undtagelse…! Sommeren er (på papiret) over os og med sommer følger
grill-sæsonen. Store tykke hakkedrenge, lækker fed kartoffelsalat, fyldige
maskuline pølser – og husk nu godt med kalorierigt ketchup…! Mmmmmm, mums! Overordnet
set ønsker vi blot at minde os alle sammen om, at mad ikke feder mindre af at komme
på grillen…! Brød lavet på hvedemel og sukker – i form af et pølsebrød
eller en burgerbolle – duer stadig ikke…! Den olie og især den brune farin der
blandet indgår i den søde og velsmagende barbecue-marinade du smører ovenpå
dine spareribs duer heller ikke, da kalorierne ikke bare på magisk vis
fordamper ved kontakt med solens stråler eller grillens varme…! Banansplit til
dessert sætter sig stadig lige meget på sidebenene, også selvom du griller
bananen…!
Må vi have lov at slå et slag for 5 alternativer, der
reducerer mængden af kalorier og samtidig gøre den sundere.
1. Drop de almindelige pølser og erstat dem med
kyllingepølser. Vi har forelsket os i Netto´s kyllingepølser – både
smagsmæssigt og indholdsmæssigt – så giv dem en chance og giv din krop en
chance samtidig…!
2. Vi KAN jo ikke styre os – bare indrøm det…! Derfor kan
man med fordel droppe burgeren med den dertilhørende hakkedreng, da det
kaloriemæssigt hurtigt løber op når både Thousand Island dressing, ketchup,
reloulade, ristede løg og salsaen får først plads foran salaten, agurken og tomaten
(hvis der altså bliver plads til alt det sunde…) Nu hvor jeg tænker over, så
stryg du bare ”hotteren” af listen med det samme…!
3. Erstat kylling med rejer. Vi elsker kylling, men når man
kigger på indhold af kylling vs. rejer – og vi stadig holder fokus på antal
kulhydrater – så ér rejer bare et bedre alternativ.
4. Jeg – Mickey Oliver – kan ikke med ord beskrive hvor højt
jeg ELSKER laks. Derfor smerter det mig at skrive dette, men laks i større
mængder penslet med olie er bare en kaloriebombe…! Heldigvis ELSKER jeg ALLE
former for fisk og skaldyr, så man kan lykkeligvis blot bytte laksen ud med fx
et fiskespyd bestående af magre typer af fisk i stedet. (Alternativt indgå et
kompromis med kalorierne ved at have LIDT laks og supplere med andre typer fisk
og / eller skaldyr)
5. Apropos spyd, så kan man sagtens ”snyde” hjernen og
smagsløgene. Kan man ikke undvære kylling, så behøver et kyllingespyd jo ikke
nødvendigvis være tætpakket med kyllingestykker. Erstat hvert anden stykke med
din yndlingsgrøntsag – i mit tilfælde champignoner og babytomater – hvilket
reducerer mængden af kulhydrater, øger mængden af vitaminer og kredser lidt
ekstra for øjet. (Måske endda gå all-in på spyd KUN med grøntsager)
SOMMERBONUS
Som en ekstra lille sommerbonus får I lige en smækker lækker
salat som vi ELSKER herhjemme…!
Vandmelon skåret i
tern, feta skåret i tern, pinjekerner og friskhakkede basilikumblade –
muuuuums.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar