onsdag den 27. februar 2013

Vores træningsprogram – og tankerne bag.




På 3 måneder vil vi gerne bare tabe os 20 kg hver og ligne Mr. & Mrs. Fitness – eller…

De kloge mennesker påstår, at man lagrer fedt rundt omkring på kroppen de mest irriterende steder når man fx er stresset, trist eller der blot sker større forandringer i dit liv, hvilket vi må erkende passer lige i øjet på os begge det seneste år til halvandet. 

Vi gik begge fra én tilværelse til en anden og dermed også en anden livsstil, der bevirkede at fokus blev rettet andre steder hen end på sundhed, kost og træning.

Derfor var vi begge interesserede i at vende tilbage til vores tidligere superform (host, host) og med den ændrede hverdag for os begge, krævede det også en signifikant ændret tilgang. Parametre som tid og trænings tilgængelighed der tidligere gav sig selv skulle nu revurderes og nytænkes, ligesom både mængden og typen af mad krævede fornyet fokus og tilgang. Vi havde med andre ord lyst til at føle os sunde og veltrænede, hvilket skulle opnås ud fra de omstændigheder livet havde givet os.

”Man kan godt opnå et flot ydre resultat kun via kost – men man kan ikke opnå et flot ydre resultat kun via træning”

Således siger de kloge, så vi gik i gang med at kigge på vores kost, hvilket resulterede i et øget fokus på LFHC tankegangen, hvilket for os begge har været en mærkbar succes. Vi laver stadig ”mini-high-five” når vi finder, prøver og nyder en ny opskrift fra F.eks. Madbanditten eller en af de skønne  LCHF kogebøger – madglade som vi jo må indrømme vi er J

”Det er det ydre der tænder – men det indre der tæller”

Muligvis er dette udsagn lidt en tilsnigelse i denne kontekst – og så alligevel ikke, da man også gerne selv må ”tænde” på sit eget spejlbillede og nyde de resultater man rent fysisk har opnået, og så er det jo blot en bonus af de helt store, når man samtidig ved med sig selv, at kroppen er sund og velfungerende.

”Det er alt sammen meget fint og de positive intentioner er mange – men…”

Mickey coachede engang et professionelt mountainbike hold, der skulle til Norge og køre verdens hårdeste mountainbike cykelløb (således beskrev teamet det i hvert fald selv), hvorfor de ville styrkes mentalt. På et tidspunkt i processen stille han følgende spørgsmål; ”I er på vej op af en af bjergsiderne og I punkterer – hvad siger I til Jer selv?” Den første rytter mente han ville svare; ”Pokkers! Jeg er godt nok kommet langt i løbet, men nu hvor jeg jo er punkteret, er det brand ærgerligt.” Som han sagde, så kunne han jo ikke køre videre med fladt hjul. 
Mickey bad ham gentage sin sætning og blot ændre ”men” til ”så” for at se, om det ville gære en forskel. Rytteren tog udfordringen op og gentog sin sætning; ” Pokkers! Jeg er godt nok kommet langt i løbet, så nu hvor jeg jo er punkteret, er det ...” Længere nåede han ikke i sætningen, da han med samme opnåede den erkendelse Mickey havde håbet, nemlig at ordet ”men” lukker ned for muligheder og åbner en bagdør med en undskyldning, mens ordet ”så” i langt højere grad indikerer vilje og fremdrift og et ønske om – i dette tilfælde – at gennemføre og nå sit mål, trods forhindringer undervejs.

Derfor blev vi enige om, at når vi først har givet hinanden vores ja (i dette tilfælde til at komme i form) så ville vi gå hele vejen og alle ”men vi kan jo ikke…” skulle blive til ”så derfor gør vi følgende…”
Vores træningsprogram skulle dække hele kroppen, da det tidsmæssige aspekt jo i høj grad er en faktor der skal tages i betragtning. Med udgangspunkt i let udførlige og garanteret effektive basisøvelser blev træningsprogrammet udviklet og fastlagt. 

Her får I træningsprogrammet i sin reneste form, hvor den præcise rækkefølge for muskelgrupperne er nøje gennemtænkt, ligesom teknikken altid kommer i første række, hvilket vi naturligvis glæder os til at uddybe for Jer og vi besvarer gerne Jeres tanker herom. Alle muskelgrupperne får samme kyndige behandling = 3 x 8-10 gentagelser.

”Ud fra god teknik kommer gode resultater”

1)      12 minutters fri opvarmning
2)      Ben
3)      Ryg
4)      Bryst
5)      Triceps (mormor-armen)
6)      Biceps (mandens fysiske penisforlænger)
7)      Ben
8)      Skulder
9)      Mave
10)   12 minutters fri pulstræning
11)   Udstræk

Alt i alt tager dette ca. 5 kvarter - på de dage vi har god tid, 1 1/2 time.

Vi vil i de kommende indlæg uddybe med både billeder, teknikker, beskrivelser og udførlig vejledning til alle 11 punkter ... stay tuned for more.. 


1 kommentar:

  1. Ser frem til at se et mere uddybet træningsprogram :)

    Mvh. Christina
    www.dyppelse.blogspot.com

    SvarSlet