mandag den 8. juli 2013

Brug kraften på at undgå kræften – også i grill-sæsonen…!Svesken på disken; I min familie har vi haft kræften ALT for tæt inde på livet…! Min mor har fået fjernet begge sine bryster grundet ondartede kræftknuder, min mormor døde af hals/tungekræft og senest har min ældste lillebror fået konstateret modermærkekræft, som til alles STØRSTE glæde ”kun” sad i selve modersmærket som nu er fjernet.

Derfor vil vi meget gerne slå et slag for en sundere og forhåbentlig helbredsmæssig fantastisk grill-sæson med disse 3 tips;

1. Grill ved så lav en temperatur som muligt og vent til flammerne har lagt sig og kullene gløder, så kødet ikke bliver branket. Forskning viser, at det sorte og brændte på din mad kan være kræftfremkaldende. (Husk også dette når I sidder omkring bålet og hygger med snobrød; VÆK med det sorte…!)

2. Hav god afstand mellem maden og kullene og vend dem gerne flere gange ved længere tilberedningstid.

3. Undgå at indånde røgen fra grillen. Det siger måske sig selv, da det er møg-ubehageligt at indånde, hvorfor man automatisk undgår den, men forskning har vist, at den kan være giftig og i yderste tilfælde kræftfremkaldende. (God lufttilførsel og ventilation i grillen og klargør maden i køkkenet INDEN du lægger den på grillen og ikke når den ér lagt på…)


RIGTIG GOD SOMMER og hav en forhåbentlig LANG grill-sæson.

2 kommentarer:

 1. Hej :-) 1000 tak for en inspirerende blog! Jeg er interesseret i at høre lidt omkring hvordan jeres træningsuge ser ud ift. cardio og styke. Især Mettes. Synd det er en jungle at finde rundt i. På forhånd tak. Mange hilsner Louise.

  SvarSlet
 2. Hejsa...

  Mange tak for de søde ord - og tak fordi du læser med - jeg (Mette) vil rigtig gerne lave et indlæg hvor jeg skriver hele min trænings uge - forvent dette i løbet af den næste uge ...

  Tak endnu engang fordi du læser med :O)

  Ha en god sommer

  Mvh

  M/M

  SvarSlet