søndag den 7. juli 2013

Sundere og mere fedtfattig grillmad - på den fede måde…!


Danmark er og bliver en nation bygget på ældgamle traditioner – og sommerens obligatoriske ”vi griller alt vores mad” er bestemt ingen undtagelse…! Sommeren er (på papiret) over os og med sommer følger grill-sæsonen. Store tykke hakkedrenge, lækker fed kartoffelsalat, fyldige maskuline pølser – og husk nu godt med kalorierigt ketchup…! Mmmmmm, mums! Overordnet set ønsker vi blot at minde os alle sammen om, at mad ikke feder mindre af at komme på grillen…! Brød lavet på hvedemel og sukker – i form af et pølsebrød eller en burgerbolle – duer stadig ikke…! Den olie og især den brune farin der blandet indgår i den søde og velsmagende barbecue-marinade du smører ovenpå dine spareribs duer heller ikke, da kalorierne ikke bare på magisk vis fordamper ved kontakt med solens stråler eller grillens varme…! Banansplit til dessert sætter sig stadig lige meget på sidebenene, også selvom du griller bananen…!

Må vi have lov at slå et slag for 5 alternativer, der reducerer mængden af kalorier og samtidig gøre den sundere.


1. Drop de almindelige pølser og erstat dem med kyllingepølser. Vi har forelsket os i Netto´s kyllingepølser – både smagsmæssigt og indholdsmæssigt – så giv dem en chance og giv din krop en chance samtidig…!

2. Vi KAN jo ikke styre os – bare indrøm det…! Derfor kan man med fordel droppe burgeren med den dertilhørende hakkedreng, da det kaloriemæssigt hurtigt løber op når både Thousand Island dressing, ketchup, reloulade, ristede løg og salsaen får først plads foran salaten, agurken og tomaten (hvis der altså bliver plads til alt det sunde…) Nu hvor jeg tænker over, så stryg du bare ”hotteren” af listen med det samme…!

3. Erstat kylling med rejer. Vi elsker kylling, men når man kigger på indhold af kylling vs. rejer – og vi stadig holder fokus på antal kulhydrater – så ér rejer bare et bedre alternativ.

4. Jeg – Mickey Oliver – kan ikke med ord beskrive hvor højt jeg ELSKER laks. Derfor smerter det mig at skrive dette, men laks i større mængder penslet med olie er bare en kaloriebombe…! Heldigvis ELSKER jeg ALLE former for fisk og skaldyr, så man kan lykkeligvis blot bytte laksen ud med fx et fiskespyd bestående af magre typer af fisk i stedet. (Alternativt indgå et kompromis med kalorierne ved at have LIDT laks og supplere med andre typer fisk og / eller skaldyr)

5. Apropos spyd, så kan man sagtens ”snyde” hjernen og smagsløgene. Kan man ikke undvære kylling, så behøver et kyllingespyd jo ikke nødvendigvis være tætpakket med kyllingestykker. Erstat hvert anden stykke med din yndlingsgrøntsag – i mit tilfælde champignoner og babytomater – hvilket reducerer mængden af kulhydrater, øger mængden af vitaminer og kredser lidt ekstra for øjet. (Måske endda gå all-in på spyd KUN med grøntsager)


SOMMERBONUS
Som en ekstra lille sommerbonus får I lige en smækker lækker salat som vi ELSKER herhjemme…!
Vandmelon skåret i tern, feta skåret i tern, pinjekerner og friskhakkede basilikumblade – muuuuums.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar