mandag den 22. juli 2013

Løbere… Hvilken type er du, hvis du altså overhovedet ér en type…!

Lad det være sagt med det samme; Både Mette & jeg har købt fiiiiine løbesko og sidste sommer var intentionen at være kommunalt arbejdspladsskabende ved i dén grad at slide på den smukt-anlagte asfalt i nærområdet. Tanken var god musik i ørerne, lune sommeraftener og de rigtige NIKE løbesko.

Så kom vi egentlig afsted…? Mjaaa, tjaaa, øøhhmmm, NÆ! 3 gange var vi afsted indtil vi fandt ud af, at det dersens løb ikke rigtigt var noget for os… Måske vi kunne have forudsagt det, måske ikke, men efter at have læst om de 5 løbetyper står det os klart, at vi pr. definition ikke passer ind i nogen af dem…! Det tætteste vi kommer på er ”De selvorganiserede løbere” men på specielt ét punkt falder vi helt igennem; Vi er jo ikke i nærheden af at være 40…! Hahaha…

Her er artiklen;
Ved at identificere, hvilken type du er, når du har snøret løbeskoene, kan du blive klogere på hvad der motivere dig og hvordan dit træningsmønster ser ud. Se de fem løbetyper her.
Der findes fem forskellige løbstyper, ifølge en stor undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut, som er baseret på besvarelser fra cirka 4.000 motionsløbere.

Traditionsløberne
Traditionsløberne er de løbere, som har løbet i mange år, og som løber, fordi de nyder at løbe. Motionsløb spiller en stor rolle for identiteten, og traditionsløberne er den mest dedikerede løbetype. Løbetypen er mest udbredt blandt løbere på 40 år eller derover.

Socialløberne
Socialløberne løber, fordi de søger socialt samvær med andre løbere og venner. Løb er i høj grad forbundet med fornøjelse og også hos denne løbetype spiller løb en stor rolle for identiteten Typisk er folk i denne gruppe løbere over 40 år.

Udfordringsløberne
Udfordringsløberne løber for at forbedre sig og har klare målsætninger for deres løbetræning. Denne type træner ofte, og det er også denne gruppe, som går mest op i gadgets som pulsure og GPS-trackere. Du vil nok især være denne løbetype, hvis du er under 40 år, men der er også den mellem 40 og 49 år som tilhører denne gruppe, ifølge undersøgelsen.

De selvorganiserede løbere
De selvorganiserede løbere er kendetegnet ved, at de løber, fordi løb er en fleksibel idrætsgren. De løber gerne selv, når det passer ind i en travl hverdag. Her er man typisk over 40 år og løb spiller ikke en særlig stor rolle for identiteten.

Sundhedsløberne
Sundhedsløberne er de løbere, som løber for at forbedre deres sundhed. Denne type fokuserer både på at komme i form, holde vægten og at få velvære ud af træningen. Her er der som den eneste gruppe typisk flere kvinder end mænd, og denne løbetype finder man i alle aldersgrupper, ifølge undersøgelsen. Motionsløb spiller ikke den store rolle for identiteten, og denne løbetype er også den mindst dedikerede løbetype.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar