torsdag den 25. april 2013

… og så bare lige liiiiidt dybere!



Person A; Jeg vil bare gerne ikke være øm dagen efter træning
Person B; Så skal du bare strække ekstra godt ud
Person C; Næh, hør, hov – udstrækning har virkelig ingen forebyggende effekt på ømhed
Person D; Du skal bare huske at indtage godt med proteiner og aminosyrer, så er der ingen ømhed
Person E; Udstrækning gør kun noget godt for smidigheden i musklerne

Meninger om udstræk er mange – rigtig mange. Efter talrige studier og undersøgelser foretaget på rigtige levende mennesker, har diverse forskere så småt nået til en eller form for enighed om, at udstræk i mild til meget mild grad forebygger og / eller nedsætter dagen-derpå-ømhed, mens udstræk uanset hvad øger smidigheden i muskulaturen og til en vis grad modvirker skader.

Eftersom vi har valgt at tage udgangspunkt i basisøvelser – for nemheden i udførelsen og effektiviteten i øvelserne – viser vi en del forskellige basis udstrækningsøvelser, der hver især gør noget godt for dig og din muskulære smidighed. Der finder i omegnen af 1.000.000 strækøvelser og derfor har vi valgt at vise de mest gængse for de store muskelgrupper, som vi de sidste 45 minutter har gennemarbejdet.

Fælles for alle strækøvelser er, at de er statiske. Med andre ord, så finder man stille og roligt sin yderposition i strækket og bliver der. Langt de fleste kloge hoveder siger at man med fordel kan holde strækket i 20 sekunder, så dem hopper vi op på ryggen af…!

Inderlår
Hoftestræk
Baglår og lænd
Skulder
Forside af lår
Balle
Triceps
Læg
Mave

”Ud fra et godt stræk kommer personlig velvære”

Generelt er alle de kloge mennesker enige om, at udstræk er gavnligt for sjælen. Samtlige forsøgspersoner vedkendte sig et øget personlig velvære, da de minutter man bruger efterfølgende på udstræk giver plads til fordybelse i egne tanker. Så husk at tale pænt til din hjerne…!



Nu har vi trænet HELE kroppen inklusiv udstræk. DET skal fejres, så afsted til ”Den Gyldne Måge” der går i rask tempo. (Vi tager jo naturligvis bilen da det måske trækker op til regn…) Ej; Beløn dig dig – ikke straf dig selv. Beløn dig selv med noget sundt og fornuftigt som fx disse (LINK TIL KLATKAGER) og behold den gode følelse.

Vores tip til Jer; Find dét der virker for dig og følg din egen udvikling. Sæt mål og gå efter dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar