mandag den 1. april 2013

Trænings tøj Vol. 1

RIGTIG mange har skrevet, både her og på instagram, rigtig søde beskeder (og tak for dem) omkring hvor vi køber træningstøj - hvilke mærker vi kan anbefale - og om vi har nogle gode tips til hvad man skal vælge.

Først vil vi lige skynde os at skrive at dette IKKE er et sponseret indlæg - dvs. der er ingen der betaler os for at sige et mærke frem for et andet - det er helt og aldeles baseret på egen erfaringer - vores personlige smag og vores helt ærlige meninger.

Vi har tidligere skrevet omkring det med udstyr - og som den kloge læser måske har kunne læse sig frem til - går vi ikke ned på udstyr!!Det er på ingen måder fordi det drejer sig om at komme til træning iført det nyeste tøj - og se smart ud for andre - for os drejer det sig om at føle sig tilpas og lækker mens man træner. Jeg (Mette) bliver motiveret af at føle mig tilpas i det tøj, de sko, de handsker osv. jeg har på hvis jeg føler mig lækker og tilpas i det. Det giver et selvtillids boost som jeg i den grad kan bruge og vende til positiv energi i min træning. Jeg (det gælder faktisk os begge)kan  ikke "bare" hoppe i en gammel T-shirt og tage ned og svede den til - for mig er det lige så vigtigt at mit trænings tøj passer, matcher og føles godt på - som det er med mit almindelige tøj. Der er for mig ingen forskel på at klæde mig på til en fest - eller til træning (jow jeg træner naturligvis ikke i en balkjole ... men pointen er at jeg aldrig ville gå til fest i noget jeg ikke føler mig tilpas i - lige ledes er det med træning)

Vi har igennem årene været prøvet meget forskelligt trænings tøj - prøvet forskellige mærker - testet nye trends osv. For os er farver en vigtig detalje. RIGTIG mange sports mærker har RIGTIG meget sort med sort på!
Vores fortrukne mærke er uden tvivl NIKE. Vi er begge rigtig glade for Nikes pasform - både i tøj og sko - og så elsker vi at de kører farve temaer / sæsoner så man kan matche tøj med sko.
H&M laver noget RIGTIG fint basis trænings tøj - og det samme gør Hummel. Victoriassecret er helt klart en af mine (Mette) favoritter - og selvom det ligger i den dyre ende (når fragt og moms er medregnet) ja så forkæler jeg mig selv med lidt ind i mellem.Hvis vi skal starte fra en ende - f.eks. inderst.

Sports BH:
Jeg har aller inderst en sports BH på - alene af den årsag at når man sveder rigtig meget, og IKKE har en BH på, kan man MEGET nemt få MEGET ømme brystvorter - friktion - når brystvorter gnides mod halv vådt tøj i en time eller to (eller længere).
Når man først har prøvet dette - ved man hvad jeg mener når jeg siger at det gør USANDSYNLIGT ondt (faktisk kan det blive så slemt at der kommer sår på brystvorten). Til jer der har ammet og ved hvad jeg siger når jeg sammenligner det med "hærdning" af brystvorterne de første uger med nyfødt - kender følelsen af MEGET ømme brystvorter. AV Av Av.
For at undgå dette bruger jeg altså ALTID en BH inderst.

Jeg kan anbefale H&M og Hunkemoller i denne forbindelse.

Hunkemoller laver en RIGTIG fin (den er lige kommet for et par mdr. siden) sports BH - der både sidder godt, er lavet af svedabsorberende materiale - og er smart. Den er også smart på den måde at den kan bruges både til alm. undertøje top (dvs. med 2 stropper i skulder) og den kan nemt krydses hvis man træner med tanktop og dermed gemmes væk under denne.

 

Den hægtes sammen i ryggen af en lille "sammenhægter" (mangler ord!?) og vupti er det en kryds ryg. Den sidder Rigtig godt - er behagelig at have på - og så synes jeg det er en af de pænere modeller. Den koster 269 kr. - og kan købes i deres butikker eller online shop netop nu!

H&M bruger jeg også når jeg køber sports BH´er. De har ikke noget decideret sports BH`er men har til gengæld rigtig mange billige, uden blonder osv. BH´er hvor stropperne kan tages af - og dermed laves til et kryds på ryggen. Det er vigtigt at huske på at en BH fra H&M ikke holder evigt (eller ret længe) hvis man bruger den ofte - til gengæld er de meget meget billige - og du kan finde dem helt ned til 79 kr.

Jeg vælger tit dem af ren bomuld - eller micro fiber - og uden fyld og blonder.Sports Top
Dette lag er det mange kalder en sports BH. For mig har den INTET med en BH at gøre. For mig er dette lag mest til pynt. (ta ikke fejl, pynt er RIGTIG fint). Nogen bruger denne slags top uden BH under og det er nok for dem. Jeg føler mig meget bar - og får også i disse ømme og slidte brystvorter hvis ikke jeg har en decideret BH (ovenstående) under. Desuden synes jeg at man får "strintene brystvorter" (det sker meget nemt når man bliver svedig) der meget tydeligt skinner igennem, hvis ikke man har BH under.

Her vil jeg anbefale NIKE´s sports bra - eller H&M´s sport bra. NIKE kan man få i et utal af farver - og farvekombinationer - de koster omkring 300 kr. (plus minus 50kr.) og holder facon. Det er endnu ikke lykkes mig at slide sådan en i stykker - eller deform. De er super lækre i kvalitet og holder farve ved vask - dette er super vigtigt for mig, da jeg træner hver dag og dermed vasker mit trænings tøj RIGTIG tit.

H&M kommer hele tiden med nye farver - og jeg elsker at man for 129 kr. kan købe en sports BH og havde nogle forskellige at skifte imellem. Jeg vill dog understrege at man ikke må købe H&M i den tro at de holder for evigt (eller igen, ret længe) hvis man bruger dem meget. De mister ret hurtigt facon - elasticitet og farve. Det er svært at sige hvor længe der går inden dette sker - men jeg plejer at bruge dem en 3 mdr. og så skifte dem ud. De er super billige - og igen, hvis man gerne vil have et stort farve udvalg er disse super!!Der findes RIGTIG mange modeller - mærker - størrelser osv. på markedet af disse såkladte sports Bh´er. Har man en stor barm kan man få modeller med ekstra trykke stropper for ekstra løft - har man brug for at have noget med form kan man (som de nederste til højre) få med "indbygget form" osv. osv.
Jeg er glad for H&M og Nike - og de sidder godt på mig. (jeg er en str. S/M i Nike - en S i H&M - og en 75D i BH)

Næste lag -
Sports top / Tanktop / T-shirt

Jeg sværger til NIKE´s tank top. Jeg elsker modellen - jeg elsker detaljerne - og så elsker jeg at uanset hvad jeg træner så sidder den - og den sidder godt. Den er svedabsorberende, således at man ikke bliver kold og alt for våd under træningen. Jeg kan rigtig godt lide at den sidder til - også over mave og ryg. Jeg kan bruge dem til alt den sport jeg går til - fra Yoga, til spinning - til Combat og det hårde Grit (hold beskrivelser følger i kommende indlæg) - de bliver hvor de skal. De har et super snit til min krop - og en af de vigtigste detaljer er at de ikke kravler op - eller falder ned. Når jeg siger kravler op mener jeg, at de ikke stille og roligt lister sig op over navlen så man midt i en time står der som en eller anden teenager med barn mave og strutter. De falder heller ikke ned - forstået på den måde at ud/nedringningen i halsen / ved barmen bliver hvor den skal. Mine bryster bliver inden borde - og jeg føler mig ikke nedringet når jeg har dem på.


Det er en klassisk tanktop og NIKE kommer hele tiden med nye farver. Den koster 399 kr. - og kan oftes findes på tilbud til det halve.

H&M har også lavet nogle udemærket tank tops - de er dog lidt mere "loose fit" - dvs. de sidder ikke så stramt over f.eks. maven og nederste del af ryggen - og hvis man synes man har lidt mave man gerne vil gemme, uden at det er under en stor T-shit, ja så er H&M´s perfekte. De holder pasformen rimelig godt - og er lavet af svedabsorberende materiale. De er lidt store i det - (jeg bruger str. S (bruger M i nike)) og netop fordi de er lidt løse på maven - kan man godt tage en størrelse til den lille side.

 
Når jeg er til f.eks. boksning - kan jeg godt lide at have en løs T-shit over min tanktop. Det er som om det bliver lidt for tøset og lidt for fitness agtigt at stå der i tank top og stramme bukser .. nå ja og lyserrøde boksehandsker.

H&M har også her rigtig mange fine muligheder at vælge imellem. Ikke i deres sports afdeling - men rigtig meget i deres divided afdeling. Løse - lidt brede T-shirts med bred runding i halsen.
Bukser
Når det kommer til bukser er det ikke nogen tvivl om hvad jeg vælger. Jeg vælger NIKE! Nikes klassiske sorte Capri bukser - slim fit. Jeg elsker også alle deres andre bukser - eller i hvert fald de fleste af dem. Jeg er mest til capri længden - og hvis de skal være lange, er jeg mest til dem der IKKE har rib eller elastik i bunden. Når jeg tager bukser på der snævre ind i bunden, får jeg for det første pose-ben og for det andet ligner jeg en med verdens korteste ben (det er i hvert fald sådan jeg selv ser det!!)

De korte yndlings NIKE ser således ud:Nogen af de lange bukser jeg synes er fede (jeg bruger altid lange bukser over de korte til og fra træning - OG når jeg er til Body Combat) HVIS der er indsnævring i bunden, skal det være med bindebånd så man kan vælge at binde dem op så det bliver "Bootcut"Når jeg er til spinning kører jeg ALTID med cykel bukser - dvs. bukser med pude. Det gør virkelig en forskel - og gør at man ikke bliver så øm i ... ja skridtet. Lige nu kan man finde nogle rigtig fede spinnings bukser i H&M til sølle 249 kr.

De har en super pasform - og er lige som tanktoppene fra H&M lidt i den store ende størrelses mæssigt - jeg bruger str. S i denne model. Gør dig selv den tjeneste og brug de 250 kr. på et par bukser med pude, hvis du har lyst til at prøve kræfter med spinning - det gør oplevelsen lidt sjovere. (men SHIT man får en dårlig R... i sådan en pudebuks.)

SKO!
Når det kommer til sko er jeg nød til at gentage mig selv (igen igen) og sige at jeg også her sværger til NIKE. Jeg har igennem årene prøvet RIGTIG mange forskellige sko - og i rigtig mange forskellige mærker, men er ALTID vent tilbage til NIKE.
Deres Free serie er helt perfekt til mine fødder. De findes i 2.0 - 3.0 - 4.0 og 5.0 (2 med mindst støtte i hæl og 5 med mest) - der findes også en løb i free serien der hedder Free Run - og en trænings sko (mere fast sko) der hedder Move FIT. Jeg har nærmest en af hver model - og bruger dem til de forskellige hold. Bruger f.eks. MOVE FIT og 5.0 til de hold hvor der er meget hop og bevægelse - og 2.0 og 3.0 til de mere stillestående hold. Der ud over har jeg deres løbe sko i modellen Lumnia - der er en meget mere fast sko - med en meget tykkere og mere stødabsorberende sål.

Man siger faktisk at et par trænings sko der bruges 4-5 gange træning om ugen - bør udskiftes efter 3-5 mdr.  - så er de ganske enkelt slidt til - og kan potentielt være slidt skæve mv. Jeg udøver så det vi kvinder er så uendelig gode til - begrebet "Jeg kan ikke begrænse mig" og har derfor 7-8 par sko som jeg så skifter imellem .- og skifter ud løbende.

Til Spinning har jeg de FEDESTE Diadora cykel sko i pink (læs mere om dem i forrige indlæg omkring spinning)

Afslutningsvist er jeg lige nød til at vise jer hvorfor jeg bare er NØD til at forkæle mig selv med noget Victoriassecret sports tøj ind i mellem - det er simpelthen så lækkert. Det er kvalitet - det er feminint design - og så er det lige mine farver. Dette indlæg er efterhånden blevet ret langt, så jeg har besluttet at lave et indlæg vol. 2 (hvor jeg viser noget mere af mit trænings tøj frem)   - det kommer i morgen :O)
6 kommentarer:

 1. Fedt indlæg!!! :)
  Lige et tip: I BILTEMA, har jeg købt et par af mine spinningbukser. Der er til tilpas god pude, elastik på låret og så er de tilpas tykke. De kostede ikke ret meget, og har holdt i over et år nu :)

  SvarSlet
 2. Åh Mette jeg ELSKER dine indlæg, altid inspirerende og rigtig brugbare!!!
  Tak - og nu skal jeg ud og shoppe mere fdt træningstøj!!! :-)

  SvarSlet
 3. Virkelig fed sports bh !! :-D

  Kan man købe den du har på i kbh ?


  Mvh Simone

  SvarSlet
 4. Rigtig godt indlæg! Har du evt link til hvor nike tank toppene kan købes?

  SvarSlet
 5. Rigtigt fedt indlæg! Det er lige, hvad jeg har gået og ledt efter! Mangler nemlig inspiration til træningsgarderoben, og man kan jo ikke træne, hvis man ikke føler, at man har det rette træningstøj ;)

  SvarSlet
 6. Den grønne sports bh i toppen hvor er den fra? :)

  SvarSlet