mandag den 5. august 2013

Gør jobbet til et skånejob.



Har du et stillesiddende arbejde? Så har du sikkert prøvet at døje med ryggen, haft myoser i nakken eller oplevet ømme håndled. Mange accepterer generne som en naturlig del af arbejdet – eller måske nærmest som det martyrium vi skal igennem for at hæve vores månedsløn.
Gælder det også dig? Så læs med her, når vi hjælper dig med at styre udenom skulder-, nakke-, ryg- og håndledsproblemer med 6 effektive øvelser.



Bærer du hele verden på dine skuldre?
Skulder - og nakkeproblemer er meget typiske i stillesiddende arbejde, fordi låste stillinger skaber spændinger. Du kan mærke, om du er på vej ud i en overbelastning af din nakke eller skuldre, hvis du mærker ømhed, stivhed, hovedpine, forringet styrke eller snurren og føleforstyrrelse i armene.

Klassisk nakkestræk: 
Fold hænderne bag hovedet og tryk let nedad. Hold presset i 30 sekunder. Læg så venstre hånd på højre side af hovedet og træk let sidelæns og nedad. Skift til den anden side. Hold begge stræk i 30 sekunder.



Bryst og skulderstræk: 
Fold hænderne bag ryggen og pres armene nedad, mens du skyder brystet frem. Hold strækket i 30 sekunder.



Av min ryg! Til kamp mod en folkesygdom
Op mod 80 % af den danske befolkning har på et eller andet tidspunkt haft smerter i ryggen. Ryggen skal på én gang stabilisere og være fleksibel og det kræver stærke led, sener og muskler. Men ved stillesiddende arbejde får vi ikke aktiveret vores ryg – og mavemuskler tilstrækkeligt.

Skyd ryg: 
Sæt dig på din kontorstol. Fold hænderne foran dig, og stræk armene frem så meget du kan, mens du runder ryggen. Hold strækket i 30 sekunder.



Sidebøjninger: 
Fold hænderne over hovedet og bevæg dig fra side til side, så du mærker et stræk ned langs siderne. Gentag 20 gange. Hvis du sætter musik på, kan det såmænd endda blive helt festligt.

Rækker man musen en lillefinger...
Millioner af klik med musen og konstant hamren på tastaturet er noget der giver ømme håndled og underarme. Smerterne skyldes at bindevæv, muskler, muskelsener og nerver beskadiges. Er man ikke varsom, kan overbelastningen lede til svær seneskedehindebetændelse, der kan tage flere uger at komme sig over. Hvor det tidligere mest var kvinder der var udsat for "musearm", er det faktisk især mænd, der får problemer.

Underarmsstræk: 
Sæt dig på din kontorstol og stræk armene ud foran dig – håndfladerne skal vende mod gulvet. Roter dernæst fingrene udad og mærk strækket på underarmen. Hold i 30 sekunder.



Håndledsrul: 
Knyt hånden og rul håndleddet – først femten gange med uret, dernæst femten gange mod uret. Gentag med den anden hånd.

Følg disse råd – så kan du forhåbentlig klare arbejdsdagen med både oprejst pande, rank ryg – og stadig gi' den hele armen ...


Læs hele artiklen HER!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar