søndag den 4. august 2013

Mere tid i hverdagen.




”Tiden løber” ”Hvor blev tiden af” ”Hold da fast tiden går hurtigt”

Jeg har i min tid som Personlig Coach tit oplevet, at folk ønsker sig 48 timer i døgnet. Mere tid, så det hele kan hænge sammen og man kan nå det hele…! TIME MANAGEMENT er det nye sort når det gælder om at finde tid til alt det man gerne vil…
Her er en eksperts bud på hvordan man finde mere tid i hverdagen;

Tip 1: Lær at sige n-e-j
Hvis du siger ja til alt og alle, kan du hurtigt komme til at bruge din tid på ting, der slet ikke er vigtige for dig eller dem, du holder allermest af. Prøv at sæt dit nej i perspektiv. Hvad vil der ske om 10 minutter, hvis du siger nej? Hvad vil der ske om 10 måneder eller 10 år, hvis du siger nej?
Egen kommentar; Når du siger nej, bliver dit JA pludselig meget mere værd…!

Tip 2: Lad andre komme til
Den hurtigste genvej til mere tid og mindre stress er at uddelegere. Du ved det sikkert allerede: Du behøver ikke at gøre alting selv. Tværtimod. Øv dig i at uddelegere – og husk at uddelegering handler om at give slip. På opgaven. På kontrollen. Hav tillid til at andre kan gøre det lige så godt som dig – ja, måske endda bedre. 
Egen kommentar; Tillid er godt – kontrol er bedre!

Tip 3: Planlæg
Det betaler sig at planlægge. For hvert minut du bruger på at planlægge, sparer du 10 minutter i udførelsen af opgaven. Lav hver dag en realistisk to do-liste for hvad du vil nå. Læg buffertid ind til uforudsete ting og afbrydelser. Planlæg som tommelfingerregel kun 60 procent af din tid.
Egen kommentar; TIME MANAGEMENT. Gennemgå S.M.A.R.T og prioritér.

Tip 4: Slå to fluer med ét smæk
Hvis du både vil nå at dyrke motion, se vennerne og have tid til at hygge med børnene, kan det være en god idé at kombinere tingene. Og det gælder på alle områder af dit liv. Har du for eksemplel en time i bilen hver dag, og vil du gerne lære fransk, så køb en lyd-cd og brug tiden i bilen på at lære det. Tænk over hvad du kan kombinere i dit liv.
Egen kommentar; Transporttid og overspringshandlinger kan helt sikkert udnyttes til motion.

Tip 5: Sluk fjernsynet!
Du har sikkert hørt det råd før, men her er der virkelig også tid at hente. Vi danskere ser i gennemsnit fjernsyn 3 timer og 9 minutter. Om dagen! For mange er det derfor et let sted at skære ned, hvis det kniber med tid til for eksempel træning.

Egen kommentar; Træning kan jo også udføres foran fjernsynet.


Læs hele artiklen HER!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar