tirsdag den 10. september 2013

Drik mere (vand) og snyd kroppen til vægttab



Vidste du, at følelsen af tørst og sult kommer samme sted fra i hjernen, hvilket faktisk kan skabe forvirring om hvad det egentlig er du har lyst og brug for…? Derfor er mange tilbøjelige til at forveksle sult med tørst – og vice versa – og spiser i stedet for at drikke. Det kan jo rent praktisk betyde, at du spiser mere end du har brug for og herigennem tager på i vægt.

Nu har undersøgelser vist, at du kan få gavn af øget væskeindtag i det omgang du ønsker at tabe dig. I forbindelse med et eventuelt vægttab er det derfor en god idé lige at mærke efter. Er du reélt set sulten eller mangler kroppen blot væske…? En kreativ tanke er, at du jo kunne starte med at drikke et gals vand nåt du føler sult og herefter fornemme, om det faktisk var sult eller om sulten kunne slukkes med vand.
 
 

Slankeforsøg har endvidere påvist en sammenhæng mellem indtag af væske før måltidet og din umiddelbare mæthedsfornemmelse. Det kan derfor være en god idé at drikke et stort glas vand ca. ½ time inden måltiderne, da det både tager toppen af sulten og derfor får dig til at spise mindre end du måske ellers ville have gjort.



Velbekomme & skål

1 kommentar:

  1. "Slankeforsøg har endvidere påvist en sammenhæng mellem indtag af væske før måltidet og din umiddelbare mæthedsfornemmelse. Det kan derfor være en god idé at drikke et stort glas vand ca. ½ time inden måltiderne, da det både tager toppen af sulten og derfor får dig til at spise mindre end du måske ellers ville have gjort."

    Dette skal dog tages med en gran salt, da vandet udvider mavesækken før måltidet. Og da vandet forsvinder hurtigere fra mavesækken end maden, kan sult fornemmelsen komme igen, da mavesækken er udvidet og derved vil føles "tom".
    Dette kan medføre at man spiser mere senere, såfremt man ikke er opmærksom på det.

    SvarSlet