søndag den 8. september 2013

Kl. 20:00 – de voksnes ”ulvetime”

En ny undersøgelse viser, at dit indre ur har stor betydning for dit vægttab.
Når du skal bindes på hænder og fødder for ikke at stå på hovedet i en bøtte is eller en pose chips om aftenen, kan det have noget med din døgnrytme at gøre. Vores trang til søde, salte og stivelseholdige fødevarer topper ifølge undersøgelsen omkring klokken otte om aftenen. Det ser forskerne som tegn på, at vores indre ur har en indflydelse på vores appetit, og at vi altså er "programmeret" til at spise mere om aftenen. Set ud fra et evolutionært perspektiv, så giver det meget god mening.

Tidligere undersøgelser viser, at en person, der indtager dagens største måltid om morgenen taber sig mere, end en person der indtager det største måltid om aftenen, selvom deres kalorieindtag er det samme. Og med det vender vi tilbage til evolutionen. For det er her forklaringen på, hvorfor trangen til de fedende fødevarer stiger om aftnen, skal findes. Når vi ser på vores forfædre, så ville de, der hurtigt kunne omdanne mad til fedt, have størst chance for at overleve hungersnød.

Selvfølgelig er der mange faktorer, der spiller ind, når det gælder overvægt i dag. Specielt kost og motion, men tidspunktet for indtag af mad har altså også en effekt. Derfor er det en god idé at reducere indtaget af fed og kalorierig mad til først på dagen og trappe ned senere på dagen. Er fristelsen stadig for uimodståelig, er det ikke dumt at smutte tidligt i seng. Så får du også nok søvn, som yderligere kan være med til at styrke et eventuelt vægttab.
 
Læs hele artiklen HER   - og Undersøgelsen HER!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar