torsdag den 5. september 2013

Spis dig slank…!


Ja ja ja – vi HAR jo hørt det før…! ”Du må ikke sulte dig slank – du skal spise dig slank”

OK – fløjlshandskerne af; Hvis du har et ønske om vægttab og vælger den fysiologisk barbariske metode det er at sulte dig, så opnår du naturligvis et vægttab… Desværre er det ikke fedt du nedbryder, men derimod resten af kroppen – heriblandt dine muskler, dine organer og din hjerne.

Det er heller ikke smart at skære voldsomt ned på kalorierne i sin kost. Undersøgelser viser, at at personer på diæter – FY-ord i vores verden – med ekstremt lavt kalorieindhold, forbrænder 30-40% FÆRRE KALORIER om dagen end folk med normal kost. WHAAAAAT…? Kroppen er en førsteklasses overlevelsesmaskine og reagerer instinktivt  når den fornemmer, at den bliver sultet og sætter af sikkerhedsmæssige årsager simpelthen din forbrænding ned for at spare på den smule energi du har tilbage.

For at holde forbrændingen i gang i højeste gear, er det vigtigt at spise 5-6 gange dagligt á portioner i den rette størrelse. (Din mavesæk er ca. på størrelse med din knyttede hånd – dette er din portions maxstørrelse). Undgå at springe måltider over og dermed undgå den craveing for sukker der opstår, når blodsukkeret bliver for lavt. At underspise resulterer ofte i overspisning på et andet tidspunkt på dagen, så det kan heller ikke svare sig.
 

Kort fortalt; Et stabilt blodsukker ved jævnligt indtag af mad dagen igennem holder forbrændingen oppe, vægten nede og humøret oppe…!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar