mandag den 2. december 2013

Fitnesstrends for 2014


Venter du på venindens opringning, eller har du planlagt træning i morgen? Eller har du måske planlagt flere måneder frem? Eksperter vil gerne være på forkant, og derfor har de kigget i krystalkuglen – eller rettere krystalskærmen. Det er nemlig den, der er skyld i de store trends de næste år.
Allerede i dag sidder rigtigt mange af os limet foran skærmen flere timer end vi sover – enten computerskærmen, tv-skærmen eller mobilskærmen. Og det faktum har afgørende indflydelse din træning – allerede næste år! Det er nemlig computeren og internettet, der er de primære drivere bag de store tendenser i 2014.

3 træningstendenser du vil møde i 2014
1. Back to Nature
’Back to Nature’ opstår som et modsvar til vores digitale verden, hvor nærmest alt handler om vores computer eller smartphone. Du kender allerede stenalderkost, der går bl.a. imod de fabrikerede og forarbejdede fødevarer – og nu kommer så ’stenaldertræningen’. Ikke at det handler om træning i stenalderen, men mere som en erkendelse af, at mennesket ikke er skabt til stillesiddende arbejde. Vores vane med at sidde ned 2/3 af vores liv får oftere og oftere skylden for de lidelser, vi ikke umiddelbart kan forklare. Meget træning vil fremover søge tilbage til den plads, vi forestiller os mennesket tidligere har haft i naturen.
Et andet eksempel handler om kropsvægttræning. Træning med egen kropsvægt er langt fra nyt – hvem kan ikke huske armbøjningerne i folkeskolen gymnastiktimer? Men i denne omgang er det meget mere end bare push up’s. I stedet for at sidde og trække i en maskine, skal vi i højere grad trække os selv. Som vores behårede forfædre skal vi til at slynge os i grene, barrer og tove. 
2. Social træning
For to år siden var squat forbeholdt de mest entusiastiske, og mænd i skumle jernhuler. I dag er squat blevet allemandseje takket være Instagram og Facebook, hvor tusinder af kvinder og mænd deler billeder af deres ’squat booties’ og ’squat quads’.
Om det er løbeturens længde, aftensmaden eller six pack’en i spejlet lige efter træning – vi deler og involverer vores omgangskreds i stort set alt efterhånden.
3. Personlig træning
Ekstreme distancer er blevet almindelige blandt selv motionister. Maraton, Ironman og den veltrænede krop er ikke længere nok. Det opnåelige er ikke længere ekstremt nok. Alle kan gennemføre et maraton, men ikke alle kan gennemføre det på 2½ time. 
Fremover er det jagten på de ekstreme resultater, det handler om. Men de færreste har tid og mulighed for at sætte sig ind i, hvordan træning og diæt skal sammensættes for at komme under 9½ time på en ironman-distance. Derfor vil erfarne personlige trænere blive efterspurgt af klienter, der ikke kun ønsker et vægttab, men jagter den sportslige præstation. 
Motion og Fitness bliver stadig mere almindeligt at udskrive som behandling i stedet for decideret medicin, hvorfor flere og flere ”almindelige” mennesker også får glæde af de kompetencer og det knowhow en Personlig Træner tilbyder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar