torsdag den 20. juni 2013

Maveøvelser – 1 stk. sommersixpack JA TAK

De bedste øvelser til mavetræning
For mange handler det om at finde de bedste øvelser til mavetræning. Efter selv at have testet RIGTIG MANGE maveøvelser – især i forbindelse med min udfordring- kommer her de øvelser der både ifølge eksperter og jf. egne erfaringer rammer din mave bedst, så du kan få din højtelskede, yderst ønskede sixpack.

Dårlige øvelser til mavemusklerne
Der findes rigtig mange ”dårlige” øvelser for mavemuskulaturen (som også påvirker rygmuskerne). Blandt andet er det nemt at få folk til at købe diverse produkter via fx TV-SHOP, der efter sigende skulle fremme din sixpack. Mange af disse øvelser er ofte bevist uhensigtsmæssige for mavemuskulaturen og har ofte tendens til at virke mere motiverende end effektive.


Gode øvelser til mavemusklerne
Mavemusklerne er muskler ligesom alle dine andre muskler og vil du have sixpack er der kun 2 veje derhen; Du kan få markerede og store mavemuskler ved at træne dem meget og / eller fokusere rigtig meget på din kost og derigennem opnå en meget lav fedtprocent. Man siger, at sixpacken begynder at komme frem når man ligger på omkring de 10% i fedt, men det afhænger naturligvis meget af din kropsbygning.

En god øvelse til dine mavemuskler er en, der rammer så stor en del af muskulaturen som muligt og samtidig en øvelse, hvor belastningen af maven er stor og belastningen af ryggen er lille. Det går altså med andre ord ud på, at du finder de maveøvelser, hvor du evner mest mulig belastning.

Gentagelser til sixpack
Når du gerne vil have sixpack og / eller flad mave, kan du med fordel styrketræne med relativt få gentagelser. Du må ikke kunne tage flere end 15 gentagelser. Det er derfor hensigtsmæssigt at finde noget der vejer lidt, i det omfang det bliver ”for let”. Det mest optimale vil derfor være i intervaller af 8-12 gentagelser og gerne 3 sæt som minimum.

De 2 bedste øvelser til dine mavemuskler
Her kommer de 2 maveøvelser til din sixpack som langt de fleste eksperter kan blive enige om er de bedste, så skal du træne din sixpack er disse 2 øvelser et must. Disse maveøvelser giver mulighed for udvikling ved at øge ROM (range of movement) og tilføre vægt. Det er derfor altafgørende, at du ikke ligger og (populært sagt) ”fiser husleje af” og blot laver 3 x 20 gentagelser, hvor du måske i virkeligheden kunne lave 3 x 50…


AB WHEEL
Ab Wheel er bare fan-freaking-tastic. Som du kan se på billede finder du ikke en maveøvelse der rammer dine mavemuskler bedre end Ab Wheel. Den kan – og bør nok også i starten – udføres på knæene. Bliver det for let, hvilket nok helt naturligt tager lidt tid, kan du altid maximere øvelsen ved at udføre den på tæerne. Helt ærligt; Det er en ret hård maveøvelse.


LEG HIP RAISE
Leg hip raise er en virkelig lækker øvelse til dine mavemuskler. Du rammer store dele af dine mavemuskler og især de nederste mavemuskler får du fat på. Bliver øvelsen for let kan du altid strække benene helt ud. Hele tricket er at kontrollere øvelsen, så du arbejder med de nederste og dermed løfter dit hofteparti med mavemusklerne og ikke via svingninger med benene.


Med disse 2 øvelser til dit maveøvelsesprogram kan du hurtigt opgradere din træning og være godt på vej til at få sixpack. Den brede enighed i branchen om, at disse 2 er de bedste for din sixpack er der jo kun én måde at teste på. Mit bud er, at når du først har tilføjet dem til dit træningsprogram, så er de kommet for at blive. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar